nieuws

Nieuwe bestemming bedrijventerrein

bouwbreed Premium

Het bedrijventerrein Vreeland Oost in de Utrechtse gemeente Stichtse Vecht krijgt een nieuwe bestemming.

Er komen onder meer zestig vrije kavels en een nieuwe haven. Een historische kazemat krijgt een plaats binnen de plannen. Dat maakt de gemeente bekend. Op de vrije kavels kunnen toekomstige bewoners hun eigen huis realiseren. B4o Landschapsarchitectuur + Stedenbouw + Recreatieontwikkeling heeft de plannen bedacht. In 2010 bereikte de gemeente Stichtse Vecht overeenstemming met de eigenaar van het terrein, Driessen Vreeland, over de verhuizing van de onderneming. Vervolgens kreeg het gebied een woonbestemming. Daarbij is rekening gehouden met het feit dat binnen het gebied verschillende onderdelen van de Hollandse Waterlinie liggen. Deze worden ingepast binnen de plannen. Zo krijgt een bunker een poortfunctie.

Reageer op dit artikel