nieuws

Nederlandse onderdelen zorgenkindjes CRH

bouwbreed Premium

Het Ierse bouwmaterialenconcern CRH verwacht dat de brutowinst (ebitda) in Europa uitkomt op 0,9 miljard euro, 15 procent lager dan in 2011. Vooral de Nederlandse bedrijven zijn zorgenkindjes.

In het derde kwartaal zag de eigenaar van onder meer de meeste Gamma- en Karwei-bouwmarkten de Nederlandse markt flink krimpen. Nederland is goed voor 30 procent van de omzet binnen de distributietak van CRH.

Het afgelopen kwartaal liepen de verkopen van dit CRH-onderdeel met 6 procent terug. De eerste zes maanden van het jaar werd een daling van 7 procent genoteerd. Door de “uitdagende” Nederlandse markt zal de omzet van deze divisie (2011: 267 miljoen euro) dit jaar 15 procent terugvallen, verwacht het Ierse concern. Ook de handel in betonproducten viel terug. De eigenaar van Cementbouw beschouwt de Nederlandse markt op dit gebied als “erg zwak”. De verkoop van bouwmaterialen ging iets beter. Concrete cijfers geeft het concern echter niet.

Het totale concern, dat in 2011 18 miljard euro omzet in de boeken zette, presteerde het afgelopen kwartaal met een bruto winst van 0,65 miljard 1 procent beter vorig jaar.

Reageer op dit artikel