nieuws

Makelaar, taxateur en notaris goedkoper

bouwbreed Premium

Makelaars en taxateurs zijn in de eerste helft van het jaar ten opzichte van de prijzen een jaar eerder 5 procent goedkoper geworden. Evenals bij de notarissen blijven onder invloed van de aanhoudende malaise op de woningmarkt de prijzen dalen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek ziet de oorzaak van de prijsdalingen in de toegenomen […]

Makelaars en taxateurs zijn in de eerste helft van het jaar ten opzichte van de prijzen een jaar eerder 5 procent goedkoper geworden. Evenals bij de notarissen blijven onder invloed van de aanhoudende malaise op de woningmarkt de prijzen dalen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek ziet de oorzaak van de prijsdalingen in de toegenomen onderlinge concurrentie in de branches van makelaars en notarissen. De prijzen van de makelaarsdiensten voor bedrijfspanden daalden in het tweede kwartaal met 8,7 procent. Verkoopbegeleiding werd 8,2 procent goedkoper. De prijzen voor de taxatie van bedrijfspanden daalden veel sterker dan de taxatieprijzen voor particuliere koopwoningen. De verkoopbegeleiding door makelaars voor koopwoningen werd 5,3 procent goedkoper.

Reageer op dit artikel