nieuws

Limburgse corporatie toetst integriteit

bouwbreed Premium

De Limburgse corporatie Wonen Zuid toetst de integriteit van tien aannemers waarmee de corporatie samenwerkt. Onafhankelijk bureau Integis bekijkt of medewerkers van de aannemers beloften of giften doen aan medewerkers van de corporatie. “Dat doen we om zeker te stellen dat we uitsluitend zaken doen met leveranciers die dezelfde uitgangspunten over integriteit uitdragen als Wonen […]

De Limburgse corporatie Wonen Zuid toetst de integriteit van tien aannemers waarmee de corporatie samenwerkt. Onafhankelijk bureau Integis bekijkt of medewerkers van de aannemers beloften of giften doen aan medewerkers van de corporatie. “Dat doen we om zeker te stellen dat we uitsluitend zaken doen met leveranciers die dezelfde uitgangspunten over integriteit uitdragen als Wonen Zuid’’, zei directeur Harold Lardinois van Wonen Zuid. “De golf van negatieve berichtgeving in de media over andere woningcorporaties bevestigt het belang hiervan.’’

Wonen Zuid heeft 14.000 woningen in Limburg. Over het onderzoek wil de corporatie verder niets zeggen.Het onderzoek heeft niets te maken met het corruptieonderzoek naar VVD’er Jos van Rey. Eerder al verrichtte Integis een onderzoek bij Wonen Zuid. In 2009 vond het bureau geen bewijs van zelfverrijking door een voormalig topman. Daarvan werd de corporatie door een huurdersorganisatie beticht. Eind dit jaar is het nieuwe onderzoek van Integis rond.

Reageer op dit artikel