nieuws

Limburg wil jaarlijks 2500 huizen slopen

bouwbreed

Als het aan gedeputeerde Erik Koppe ligt, worden in Limburg jaarlijks 2500 woningen gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Dat kan helpen de ‘bloedsomloop’ in de provincie weer op gang te brengen, zegt de bestuurder in een interview in Podium, het blad van Bouwend Nederland. In Limburg worden momenteel jaarlijks zo’n duizend woningen gesloopt, hetgeen te […]

Als het aan gedeputeerde Erik Koppe ligt, worden in Limburg jaarlijks 2500 woningen gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Dat kan helpen de ‘bloedsomloop’ in de provincie weer op gang te brengen, zegt de bestuurder in een interview in Podium, het blad van Bouwend Nederland.

In Limburg worden momenteel jaarlijks zo’n duizend woningen gesloopt, hetgeen te weinig is. “Op deze manier gaat het 500 jaar duren om het volledige woningbestand te vernieuwen. Daarom verkent het college nu de mogelijkheden om jaarlijks 2500 woningen te slopen”, aldus Koppe.

De financiering komt voor 30 miljoen uit de volkshuisvestingshoek. Ook andere potjes worden aangesproken, zoals 20 miljoen uit de wijkenaanpak.

Reageer op dit artikel