nieuws

Investering bouwmaterialen zakt in

bouwbreed Premium

De investeringen van de hout- en bouwmaterialenbedrijven zakken dit jaar met 16 procent terug tot 239,4 miljoen euro. De daling zet in 2013 door tot het peil van 217,9 miljoen euro. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek stijgen dit jaar de investeringen van de gehele Nederlandse industrie met 5 procent tot 1,6 miljard euro. […]

De investeringen van de hout- en bouwmaterialenbedrijven zakken dit jaar met 16 procent terug tot 239,4 miljoen euro. De daling zet in 2013 door tot het peil van 217,9 miljoen euro.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek stijgen dit jaar de investeringen van de gehele Nederlandse industrie met 5 procent tot 1,6 miljard euro. Sterke groei is te zien in de sector voeding en genot die van de 1,3 miljard vorig jaar een sprong maakt naar 2 miljard euro volgend jaar. De raffinaderijen en chemie – vorig jaar goed voor 2,6 miljard euro – investeert dit jaar 4 procent meer. Voor 2013 zit echter een krimp van 10 procent in de pijplijn. De investeringen van de metaal-elektro blijven schommelen rond de 2,5 miljard euro.

Reageer op dit artikel