nieuws

Infrarood paneel maakt lucht in 
gebouw schoon

bouwbreed Premium

De infrarode verwarmingspanelen van Hugro Technics uit Apeldoorn helpen de binnenlucht schoon te houden. Daarvoor is het oppervlak van de panelen afgewerkt met toermalijn, zilver nanodeeltjes en tianiumdioxide.

Hugro Technics levert infrarode verwarmingspanelen van Sunjoy. Technisch zijn die in grote lijnen gelijk aan de infrarood panelen van andere leveranciers. Maar Sunjoy is volgens Lucien Burgering van het Apeldoornse bedrijf tot nog toe de enige die de panelen afwerkt met een luchtreinigende coating. De zilver nanodeeltjes bestrijden bacteriën, terwijl het titaniumdioxide onder invloed van ultraviolet licht organische verbindingen afbreekt.

Burgering noemt infrarood verwarming ruim 30 procent goedkoper dan andere vormen van elektrische verwarming.

Infrarood panelen worden aan het plafond of tegen de wand bevestigd. Burgering heeft een voorkeur voor het plafond, omdat het paneel daar het beste rendeert. Het straalt het infrarood dan uit onder een hoek van 170 graden en bestrijkt zo het best de vloer en alles wat zich daar bevindt. Het effect van wandmontage is minder, omdat het paneel dan een kleiner gebied bestrijkt.

Reageer op dit artikel