nieuws

Hotelgroep nieuwe eigenaar van opgeknapte SS Rotterdam

bouwbreed Premium

Het stoomschip Rotterdam is verkocht voor 29,9 miljoen euro. WestCord Hotels is de nieuwe eigenaar van het schip dat een financiële molensteen werd om de nek van corporatie Woonbron.

Het schip blijft in Rotterdam en onder de nieuwe exploitant wordt ook de bestemming gehandhaafd, laat de hotelketen weten. Deze opstekers in combinatie met de prijs maakt dat WestCord Hotels de beste bieder was, stelt Woonbron. Volgens de corporatie toonden meer dan honderd partijen interesse.

De financieel ernstig uit de hand gelopen opknapbeurt (250 miljoen euro) van het historische passagiersschip bracht de corporatie aan de rand van de afgrond. De minister van Wonen gebood de verkoop met een zogeheten ‘aanwijzing’. De marktwaarde werd begroot op 25,5 miljoen euro.

De Rotterdamse wethouder Karakus prijst zich gelukkig dat “het schip behouden blijft voor de stad en een bijdrage blijft leveren aan de ontwikkeling van Rotterdam-Zuid”.

De hotelgroep heeft al veertien hotels in Nederland waaronder het bekende Rotterdamse Hotel New York op de Kop van Zuid. Directeur Harry Westers noemt het schip “een prachtige aanvulling op de portefeuille”. De formule blijft gehandhaafd. De nieuwe eigenaar onderstreept dat “alle boekingen gewoon doorgaan”.

Reageer op dit artikel