nieuws

Hoop gevestigd op behoud vorstverletregeling

bouwbreed Premium

Hoop gevestigd op behoud vorstverletregeling

In de calamiteitenregeling van de UWV moet meer maatwerk per sector of subsector mogelijk worden. De Tweede kamer vindt dat de minister van Sociale Zaken daar onderzoek naar moet doen.

AFNL-directeur Wim van der Maas is blij dat de Tweede Kamer daarmee in elk geval iets heeft gedaan met de noodkreten van de Aannemersfederatie Nederland (AFNL) en de Metaalunie. De AFNL en de Metaalunie luidden de noodklok over de Wet vereenvoudiging regelingen UWV. In die wet wordt geregeld dat er twintig wachtdagen komen, voordat eventueel winter-WW mogelijk wordt.

Van der Maas doet een dringend beroep op de minister om het door de Kamer gevraagde maatwerk zodanig in te richten dat voor de bouw en andere sectoren die in weer en wind werken, tien wachtdagen gaan gelden.

Reageer op dit artikel