nieuws

Hercuton presenteert temperatuurrapport

bouwbreed Premium

Bouwbedrijf Hercuton uit Nieuwkuijk presenteert op de vakbeurs Logistica een rapport over de temperatuurschommelingen buiten en binnen een prefab betonnen bedrijfspand. Een jaar lang zijn metingen uitgevoerd bij een logistiek dienstverlener. Het betrokken pand heeft een oppervlak van zo’n 40.000 vierkante meter. Het dak en de wanden zijn geïsoleerd, met Rc-waarden van respectievelijk 2,50 en […]

Bouwbedrijf Hercuton uit Nieuwkuijk presenteert op de vakbeurs Logistica een rapport over de temperatuurschommelingen buiten en binnen een prefab betonnen bedrijfspand. Een jaar lang zijn metingen uitgevoerd bij een logistiek dienstverlener. Het betrokken pand heeft een oppervlak van zo’n 40.000 vierkante meter. Het dak en de wanden zijn geïsoleerd, met Rc-waarden van respectievelijk 2,50 en 1,72 m 2 K/W. De constructie is van beton en het gebouw wordt niet gekoeld of verwarmd. Buiten werd het maximaal 37 graden en minimaal minus 13 graden. Binnen kwam de temperatuur niet boven 20 en niet onder 11 graden. Hercuton stelt dat dit het gevolg is van het accumulerend vermogen van het beton.

Reageer op dit artikel