nieuws

Gerechtelijk vooronderzoek fraude-affaire PWS in volle gang

bouwbreed Premium

Gerechtelijk vooronderzoek fraude-affaire PWS in volle gang

De Haagse oud-wethouder Gerard van Otterloo moet als getuige verschijnen in het gerechtelijk vooronderzoek in de omvangrijke fraudezaak bij Patrimoniums Woningstichting (PWS) uit Rotterdam.

Van Otterloo wordt waarschijnlijk deze week nog gehoord bij de rechter-commissaris. Dat gebeurt in een besloten zitting. Van Otterloo was ten tijde van de fraude, rond de eeuwwisseling, lid van de Raad van Toezicht van PWS. Op verzoek van Henk Sligman, de in 2005 ontslagen ex-directeur van PWS, zal Van Otterloo aan de tand gevoeld worden. De hamvraag in het verhoor zal zijn: heeft de Raad van Toezicht aan Sligman en de overige verdachten goedkeuring verleend om bij te verdienen aan omstreden onroerendgoedtransacties?

Reageer op dit artikel