nieuws

FireTims voorspelt aanrijtijden van brandweer

bouwbreed Premium

BonoTraffics uit Kampen zegt met zijn programma FireTims de rijtijden van de brandweer tot op de minuut te kunnen voorspellen. Het bedrijf adviseert het programma voor het ‘doormeten’ van nieuwe infrastructuur.

F ireTims wordt gebruikt in combinatie met microsimulatiepakket Vissim. Met dat pakket wordt toekomstige infrastructuur nagebouwd inclusief bijzonderheden als verkeerslichten, kruispunten en de verwachte verkeerstromen. Met FireTims wordt een brandweerwagen tussen het verkeer op de virtuele weg gezet. Het programma bootst vervolgens de interactie na tussen de brandweer en andere weggebruikers zoals die in het echt is te verwachten. Op die manier zegt BonoTraffics de rijtijden tussen de kazerne en de plaats van het incident te kunnen bepalen. Veiligheidsregio’s en beleidmakers kunnen daar volgens het Kampense bedrijf hun voordeel mee doen. Reguliere methodes voldoen niet meer omdat die voorbijgaan aan de bijzonderheden van het brandweerverkeer. Met FireTims kunnen uiteenlopende routes en maatregelen worden gesimul eerd en met elkaar worden vergeleken.

Reageer op dit artikel