nieuws

Faillissementen in oktober op 703

bouwbreed Premium

Het aantal faillissementen van vennootschappen is in oktober gestegen tot 703. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek gingen in de eerste tien maanden van dit jaar een kwart meer bedrijven onderuit dan in dezelfde periode van 2011. Het gemiddelde ligt op 625 per maand. De stroom faillissementen van vennootschappen in de bouw is de […]

Het aantal faillissementen van vennootschappen is in oktober gestegen tot 703. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek gingen in de eerste tien maanden van dit jaar een kwart meer bedrijven onderuit dan in dezelfde periode van 2011. Het gemiddelde ligt op 625 per maand.

De stroom faillissementen van vennootschappen in de bouw is de eerste helft van het jaar geleidelijk opgelopen tot honderd per maand. De piek lag in juli met een aantal van 116. De uitspraken hangen nauw samen met het aantal zittingsdagen van de rechtbank zodat voor een juist beeld het beste gekeken kan worden naar het driemaandelijks gemiddelde. Na de zomer daalde het aantal faillissementen in de bouw tot maandelijks 80.

Reageer op dit artikel