nieuws

Eerst even kennismaken

bouwbreed Premium

Eerst even kennismaken

Nieuwe bazen in het land. Nieuwe collega’s op de werkplaats. Het grote kennismaken is begonnen voor de bewindslieden van Rutte-II.

De kabinetsploeg stelt zich voor aan de Haagse pers. Stef Blok, kersverse minister van Wonen, begroet de Cobouw enthousiast. “Ah, mijn nieuwe lijfblad!” Minister Melanie Schultz blijft nog vier jaar het pluche van het ministerie van Infrastructuur en Milieu trouw. Wilma Mansveld, staatssecretaris Milieu, ervaarde de beëdiging eerder die dag als “een plechtig en waardevol” moment. De Gelderse oud-gedeputeerde Co Verdaas buigt zich over de Natuur en Landbouwportefeuille bij Economische Zaken. Landbouw heeft tot nu toe geen hoofdrol gespeeld in zijn werkzame leven, erkent hij. “Ik heb heel veel zin om de dossiers in te duiken, maar je moet toch altijd eerst een paar dagen kennismaken met iedereen.”

Reageer op dit artikel