nieuws

Dreigend tekort aan restaurateurs

bouwbreed Premium

Dreigend tekort aan restaurateurs

Renovatie en hergebruik van bestaande gebouwen dreigt in het geding te komen door afnemende belangstelling voor het restauratievak.

Dat staat in een rapport van het College van Rijksadviseurs. Het onderzoek wijst erop dat het aantal jonge mensen dat zich laat opleiden tot restauratievakman afneemt. De oorzaak hiervan is de slechte werkgelegenheid. In het onderzoek wordt benadrukt dat goed opgeleide vakmensen onmisbaar zijn.

Ter gelegenheid van de presentatie van het onderzoek, maakte de provincie Noord-Holland bekend 750.000 euro te investeren in de restauratie van de Sint-Bavokathedraal in Haarlem. Het geld is bestemd voor een museum dat in de crypte van het godshuis wordt gevestigd. Ook andere restauratieprojecten krijgen subsidie.

Reageer op dit artikel