nieuws

Dijken verbeterd in Noord-Limburg

bouwbreed

Toenmalig staatssecretaris Atsma (infrastructuur en milieu) heeft 135 miljoen euro gestoken in de aanleg en verbetering van dijken in Noord-Limburg. Ook kunnen met dit geld maatregelen genomen worden die de rivier meer ruimte geven door bijvoorbeeld de 10 kilometer lange oude Maasarm te reactiveren. Dat scheelt bij hoogwater van de Maas straks 35 centimeter. Limburg […]

Toenmalig staatssecretaris Atsma (infrastructuur en milieu) heeft 135 miljoen euro gestoken in de aanleg en verbetering van dijken in Noord-Limburg. Ook kunnen met dit geld maatregelen genomen worden die de rivier meer ruimte geven door bijvoorbeeld de 10 kilometer lange oude Maasarm te reactiveren. Dat scheelt bij hoogwater van de Maas straks 35 centimeter.

Limburg en de gemeenten Venray en Horst aan de Maas steken samen 75 miljoen euro in de regio voor de aanleg van natuur en een rondweg rond Wanssum. Op die manier moet de streek bij hoog water droge voeten houden.

Reageer op dit artikel