nieuws

De Rooy Sprundel zes weken na surseance uit de brand

bouwbreed

“Kantje boord” was volgens Jack Soffers van De Nijs-Soffers uit Hoogerheide de afgelopen tijd de situatie bij partner De Rooij uit Sprundel. Het faillissement kon uiteindelijk op een zeldzame manier worden afgewend.

De twintig werknemers die de afgelopen weken hebben gewerkt om een aantal projecten af te krijgen zodat geld binnen kwam, zijn vrijdagnamiddag van de goede afloop op de hoogte gesteld.

Doorgaans betekent surseance slechts uitstel van executie. “Een unicum”, noemt regiobestuurder Daan Withagen van FNV Bouw & Infra daarom de herstart. De werknemers behouden hun baan. “In mijn twintig jaren bij de vakbond heb ik zoiets nog niet meegemaakt.”

De Rooy kreeg zes weken geleden surseance van betaling waarna de bewindvoerder besloot het faillissement aan te vragen. De Nijs-Soffers, voor 51 procent eigenaar van De Rooy, en FNV Bouw & Infra wisten hem op de valreep te bewegen tot een andere oplossing.

De Nijs-Soffers stelde een boedelkrediet beschikbaar waarmee de werknemers zes weken vooruit konden om een aantal grote projecten af te ronden. De inkomsten die dit opleverde, maakten vervolgens een crediteurenakkoord mogelijk. De crediteuren hebben zich hieraan gecommitteerd. “Zonder hen was dit niet gelukt”, weet ook Withagen. “Alle seinen stonden op rood en met vereende inzet hebben we daar groen van kunnen maken.”

Jack Soffers spreekt van een intensieve en spannende periode. Voorjaar 2011 haalde zijn bedrijf De Rooy binnenboord toen dit zijn zelfstandige bestaan zag bedreigd na een aantal verliesgevende projecten.

Reageer op dit artikel