nieuws

Boskalis zinspeelt op overname van branchegenoot Dockwise

bouwbreed

Boskalis wil maritiem dienstverlener Dockwise overnemen. Volgens Boskalis-topman Peter Berdowski vormen de twee bedrijven samen “een maritieme speler van wereldformaat”.

Boskalis is voornemens een bod van 682 miljoen euro uit te brengen op de in Breda gevestigde rederij. Het bestuur van Dockwise heeft een “positieve grondhouding ingenomen”, maar heeft zich nog niet achter het bod geschaard. Berdowski: “Ze zijn kritisch. Dat is ook goed. Als ze het bod met gejuich hadden ontvangen, had ik me meer zorgen gemaakt.” Investeringsmaatschappij HAL Investments steunt de voorgenomen overname wel. Deze maatschappij heeft controlerende belangen in beide bedrijven. Boskalis heeft nog niet gesproken met andere aandeelhouders, maar is dat volgens Berdowski wel van plan. Of het bod daadwerkelijk wordt uitgebracht wordt volgend jaar besloten. “Dat hangt onder meer af van het boekenonderzoek en de welwillendheid van de banken.”

> Pagina 7: ‘overname fairstar maakt dockwise interessant’

Reageer op dit artikel