nieuws

Blok pakt probleem starterslening aan

bouwbreed

Blok pakt probleem starterslening aan

Minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst gaat het probleem met de startersleningen op korte termijn oplossen. Hij heeft dat dinsdag laten weten in reactie op de aankondiging van de stichting Stimulering Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) dat ze vanaf 15 november voorlopig geen nieuwe aanvragen voor startersleningen meer in behandeling neemt.

Deze rigoureuze maatregel is nodig omdat niet duidelijk is of startersleningen volgend jaar nog fiscaal aftrekbaar zijn, zegt de SVn. Het regeerakkoord biedt daarvoor onvoldoende helderheid.

Overigens pleiten het Verbond van Verzekeraars en de NVM ervoor de hypotheekrentemaatregelen pas in 2014 in te laten gaan. Momenteel is er nog te veel onzekerheid over wat de maatregelen gaan betekenen, schrijven beide organisaties in een brief aan de Tweede Kamer. Volgens hun eigen berekeningen stijgen de maandlasten van starters met 18 procent in het eerste jaar. Over de hele looptijd van 30 jaar zouden hun lasten 65 procent hoger liggen

Reageer op dit artikel