nieuws

Beton: vijftig jaar onderhoudsvrij

bouwbreed Premium

“Risicovol, opwindend en nooit eerder vetoond”, zo noemen vader (architect) en zoon (constructeur) Ricciotti de gebouwenconstructie van het MuCEM in Marseille. Voor de gevel van het gebouw maakten zij gebruik van ultrahogesterktebeton. Dit keiharde beton heeft geen last van roest en is ten minste vijftig jaar onderhoudsvrij, ondanks het agressieve maritieme klimaat. Verder in de […]

“Risicovol, opwindend en nooit eerder vetoond”, zo noemen vader (architect) en zoon (constructeur) Ricciotti de gebouwenconstructie van het MuCEM in Marseille. Voor de gevel van het gebouw maakten zij gebruik van ultrahogesterktebeton. Dit keiharde beton heeft geen last van roest en is ten minste vijftig jaar onderhoudsvrij, ondanks het agressieve maritieme klimaat.

Verder in de betonbijlage onder andere aandacht voor de fundamentele onderzoeken van beton op het niveau van nanometers.

> Betonbijlage

Reageer op dit artikel