nieuws

Besparen op infra door onderzoek

bouwbreed Premium

Het aantal geluidsschermen dat wordt geplaatst en het aantal wegverleggingen kan drastisch worden verminderd. Voorwaarde daarvoor is dat oude verkeersmodelleringstechnieken worden vervangen door moderne. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Goudappel Coffeng. Het stelsel van milieunormen en protocollen dateert van tien jaar terug en is verouderd, zo meldt het bureau. Het gebruik van moderne onderzoeksmethoden […]

Het aantal geluidsschermen dat wordt geplaatst en het aantal wegverleggingen kan drastisch worden verminderd. Voorwaarde daarvoor is dat oude verkeersmodelleringstechnieken worden vervangen door moderne. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Goudappel Coffeng.

Het stelsel van milieunormen en protocollen dateert van tien jaar terug en is verouderd, zo meldt het bureau.

Het gebruik van moderne onderzoeksmethoden kan er bovendien voor zorgen dat bezwaarprocedures vlotter verlopen. “Omwille van vlotte procedures is iedereen gebaat bij het voorkomen van foute inschattingen in de voorfase”, zegt onderzoeker Luc Wismans.

Volgens Wismans kunnen de kosten die de nieuwe onderzoekstechnieken met zich meebrengen, worden terugverdiend door besparingen op infrastructuur.

Reageer op dit artikel