nieuws

Beglazing weert 
elektronisch zon

bouwbreed

Ook in de hoogste stand laat de elektronische zonwering van EControl-Glas ruim voldoende daglicht binnen. De fabrikant uit het Duitse Plauen verwerkt die zonwering in schakelbare beglazing: beglazing die door middel van elektronica meer of minder doorzichtig wordt. De producent noemt zijn Econtrol 55/12 goed geschikt voor toepassing in de woningbouw. De elektronische besturing EC […]

Ook in de hoogste stand laat de elektronische zonwering van EControl-Glas ruim voldoende daglicht binnen. De fabrikant uit het Duitse Plauen verwerkt die zonwering in schakelbare beglazing: beglazing die door middel van elektronica meer of minder doorzichtig wordt. De producent noemt zijn Econtrol 55/12 goed geschikt voor toepassing in de woningbouw. De elektronische besturing EC Comfort maakt het glas meer of minder lichtdoorlatend. Deze automaat regelt daarmee ook de hoeveelheid zonnewarmte die binnenkomt. De besturing doet dat aan de hand van sensoren die de temperatuur van het glasoppervlak en van de buitentemperatuur meten. Hoe hoger de temperatuur, hoe feller de zon dan is.

Reageer op dit artikel