nieuws

Amsterdam schaft deelgemeenten af

bouwbreed Premium

Minister Plasterk (binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties) zet het plan door om de deelgemeenten in Amsterdam en Rotterdam af te schaffen. De deelgemeenten vormen nu nog een extra bestuurslaag in die gemeenten. Dat blijkt uit de Memorie van Antwoord aan de Eerste Kamer bij het wetsvoorstel dat het afschaffen van de deelgemeenten regelt. Plasterk: “De voorstellen […]

Minister Plasterk (binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties) zet het plan door om de deelgemeenten in Amsterdam en Rotterdam af te schaffen. De deelgemeenten vormen nu nog een extra bestuurslaag in die gemeenten.

Dat blijkt uit de Memorie van Antwoord aan de Eerste Kamer bij het wetsvoorstel dat het afschaffen van de deelgemeenten regelt.

Plasterk: “De voorstellen die de steden hebben gedaan voor de decentralisatie binnen hun gemeenten, via bestuurscommissies, zien er goed uit. Zo blijft de betrokkenheid van inwoners groot.”

Reageer op dit artikel