nieuws

Afbouw Active Houses op alle fronten

bouwbreed

Op alle steigerniveaus gebeurt ondertussen van alles in het project De Poorters van Montfoort. En dat is nodig ook. “We hebben nog vier weken”, zegt hoofduitvoerder Henk de Bruijn van BAM Woningbouw, dankbaar dat het weer nog meewerkt.

L ieten we vorige week nog de casco’s van de woningen zien, ondertussen is de bouw al een behoorlijk stukje verder. Zo zijn de kopgevels nagenoeg gemetseld, de kozijnen gesteld en de prefab dakelementen, voorzien van isolatie en folie, gemonteerd. Aan de voorzijde van de woningen hebben de bouwers de eerste PV-elementen op het dak geïnstalleerd.

Op dakniveau zijn tevens de ruwe, houten delen voor de zinkafwerking aangebracht. Zelfs de karakteristieke opbouw van Velux, partner in het Montfoortse Active House-project, is aan de achterzijde al te zien. Deze opbouw, die door een groot glasoppervlak veel licht in de woning brengt, maakt het gebruik van de tweede verdieping als etage mogelijk.

Binnen is de afbouw ook in volle ga ng. Zo is circa de helft van de woningen al opnieuw ingedeeld met gibo-wanden en is een begin gemaakt met de montage van de leidingen voor koelen en verwarmen op de vloeren. De bovenste verdiepingen zijn inmiddels via een vaste trap toegankelijk. Hoofduitvoerder De Bruijn verwacht dat vanaf volgende week onder andere de warmtepompe n kunnen worden geïnstalleerd.

Reageer op dit artikel