nieuws

Ziekenhuis Maastricht begint nieuw bouw

bouwbreed Premium

Het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) begint volgend jaar met de nieuwbouw van een acht verdiepingen hoog complex, dat in dat jaar al klaar had moeten zijn. Voor het 70 miljoen kostende gebouw met twaalf nieuwe operatiekamers, poliklinieken en nieuwe MRI-scans zijn nu pas alle vergunningen binnen. Naast deze nieuwbouw ligt op de tekentafel een plan […]

Het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) begint volgend jaar met de nieuwbouw van een acht verdiepingen hoog complex, dat in dat jaar al klaar had moeten zijn. Voor het 70 miljoen kostende gebouw met twaalf nieuwe operatiekamers, poliklinieken en nieuwe MRI-scans zijn nu pas alle vergunningen binnen. Naast deze nieuwbouw ligt op de tekentafel een plan voor de bouw van een ander groot complex, een zogenoemd Living Lab. De bedoeling is dat daarin onderzoek plaatsvindt samen met de Universiteit Maastricht, en er komt ruimte voor bedrijven om dit onderzoek te vermarkten. Inmiddels hebben zich daarvoor al vele tientallen bedrijven aangemeld.

Reageer op dit artikel