nieuws

Werkgroep behandelt uitkragende galerijen

bouwbreed

Een werkgroep van het Platform Constructieve Veiligheid gaat een protocol opstellen voor het beoordelen van uitkragende galerijen en balkons uit de jaren 1950-1970. Aanleiding is het afbreken van een deel van een galerij van de Antillenflat in Leeuwarden op 23 mei 2011. De oorzaak was putcorrosie van de wapening. In de werkgroep zitten vertegenwoordigers van […]

Een werkgroep van het Platform Constructieve Veiligheid gaat een protocol opstellen voor het beoordelen van uitkragende galerijen en balkons uit de jaren 1950-1970. Aanleiding is het afbreken van een deel van een galerij van de Antillenflat in Leeuwarden op 23 mei 2011. De oorzaak was putcorrosie van de wapening. In de werkgroep zitten vertegenwoordigers van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Aedes en VNConstructeurs. Het ministerie heeft onlangs een infoblad uitgegeven over het onderzoeken van galerijvloeren bij flatgebouwen. Daarin staat dat putcorrosie plaats kan vinden terwijl scheuren ontbreken of niet zichtbaar zijn. Daarom is actie geboden. Het protocol zal binnen enkele maanden verschijnen.

Reageer op dit artikel