nieuws

Verliesgevende projecten nekken Gerritsen Bouwgroep

bouwbreed Premium

Gerritsen Bouwgroep uit Renkum is failliet. De directie heeft zelf het faillissement aangevraagd.

Het Gelderse bouwbedrijf had ruim honderd medewerkers in dienst. De afgelopen jaren draaide het bedrijf verschillende grote, verliesgevende projecten, blijkt uit de laatste jaarrekeningen van het bouwbedrijf.

Opvallend genoeg draaide het bedrijf de afgelopen drie jaar wel winst, al daalde die wel gestaag van 470.000 euro (2009) naar 300.000 (2011).

Volgens de website van het bouwconce rn behaalde het in 1933 opgerichte familiebedrijf een omzet van 50 miljoen euro. De bouwproductie schommelde de afgelopen jaren heftig. In 2010 lag de productie 20 procent lager dan het jaar ervoor; in 2011 steeg de productie met 30 procent.

Algemeen directeur Marco Ederveen nam in 2009 de leiding over van Cees Gerritsen, onder wie het bedrijf sinds 1987 een enorme groei doormaakte. Gerritsen Bouwgroep investeerde fors in grond in Vinex-wijken. Zo werd voor de projectlocaties Schuytgraaf (Arnhem) en Westeraam (Elst) een flink aantal hectares grond gekocht.

Doorstart

Behalve de bouwgroep werd ook de kleinbouw BV dinsdag failliet verklaard. Directeur Ederveen heeft zelf het faillissement aangevraagd.

Volgens direct betrokkenen zouden er al geïnteresseerde partijen zijn voor een doorstart. Curator Eric Looijen bestudeert momenteel de mogelijkheden.

Gerritsen Bouwgroep werkte nog aan verschillende woningbouwprojecten, winkelcentra, scholen en een hotel. De projecten zijn dinsdag allemaal stilgelegd. Het bouwbedrijf was ook bezig met de bouw van een nieuw kantoor in Elst voor de bouwgroep zelf.

Voor projectontwikkelaar Bouwfonds en woningcorporatie Vivare bouwde Gerritsen 152 woningen in Elst. Voor RO Groep was het bouwconcern bezig met 118 woningen aan de Singelkwartier in de nieuwbouwijk Schuytgraaf te Arnhem.

Reageer op dit artikel