nieuws

‘Verbied subsidiëring fossiele brandstoffen’

bouwbreed Premium

Subsidiëring van fossiele brandstoffen door nationale overheden moet verboden worden. Het geld dat daardoor vrijkomt moet gestoken worden in hernieuwbare energie en het energie-efficiënt maken van de gebouwde omgeving. Dat vindt het Europese Comité van de Regio’s, een vergadering van regionale en lokale overheden. Het Comité vindt dat juist op lokaal niveau investeringen in energiebesparing […]

Subsidiëring van fossiele brandstoffen door nationale overheden moet verboden worden. Het geld dat daardoor vrijkomt moet gestoken worden in hernieuwbare energie en het energie-efficiënt maken van de gebouwde omgeving. Dat vindt het Europese Comité van de Regio’s, een vergadering van regionale en lokale overheden.

Het Comité vindt dat juist op lokaal niveau investeringen in energiebesparing en hernieuwbare energie hard nodig zijn om de ambitieuze energiedoelstellingen van de Europese Unie voor 2050 waar te kunnen maken. Daarvoor is wel financiële steun nodig.

Reageer op dit artikel