nieuws

Uitbreiding metrowerkplaats

bouwbreed

Diemen – Een medewerker van Voorbij Funderingstechniek plaatst in Diemen de wapeningskorf voor de paalfundering van de door Strukton Bouw uit te breiden metrowerkplaats van het GVB (Gemeentelijk Vervoersbedrijf Amsterdam). Om ruimte te bieden aan de nieuwe 116 meter lange metrostellen (M5) voor de Noord-Zuidlijn krijgt de metrowerkplaats drie werksporen van 120 meter en een […]

Diemen – Een medewerker van Voorbij Funderingstechniek plaatst in Diemen de wapeningskorf voor de paalfundering van de door Strukton Bouw uit te breiden metrowerkplaats van het GVB (Gemeentelijk Vervoersbedrijf Amsterdam).

Om ruimte te bieden aan de nieuwe 116 meter lange metrostellen (M5) voor de Noord-Zuidlijn krijgt de metrowerkplaats drie werksporen van 120 meter en een grote hefinstallatie die de M5 kan optillen. Met twee boorkranen, een hulpkraan en een damwandmachine brengt Voorbij momenteel 772 VSP-palen (Verdringende Schroef Palen) met groutinjectie, 68 schroefinjectiepalen en een stalen damwand aan. Het complex wordt gebouwd in opdracht van de Gemeente Amsterdam, Dienst Metro en de Stadsregio Amsterdam, en moet medio 2013 klaar zijn.

Foto: Ton Borsboom

Reageer op dit artikel