nieuws

Trilproeven op Dolfinariumterrein

bouwbreed

Het is de bedoeling dat de werkzaamheden aan het plan Waterfront in Harderwijk zo min mogelijk invloed hebben op de zeedieren in het nabijgelegen Dolfinarium. Daarom voert aannemer Boskalis in opdracht van het projectbureau Waterfront en het Dolfinarium een aantal trilproeven uit. Tijdens de proeven worden trilfrequenties en geluidseffecten van het plaatsen van damwanden en […]

Het is de bedoeling dat de werkzaamheden aan het plan Waterfront in Harderwijk zo min mogelijk invloed hebben op de zeedieren in het nabijgelegen Dolfinarium. Daarom voert aannemer Boskalis in opdracht van het projectbureau Waterfront en het Dolfinarium een aantal trilproeven uit.

Tijdens de proeven worden trilfrequenties en geluidseffecten van het plaatsen van damwanden en kades gemeten. In lijnen van de proeflocaties naar de bassins in het Dolfinarium is meetapparatuur geplaatst. Daarnaast worden de zeedieren geobserveerd. De resultaten van het onderzoek, aan de hand waarvan de uitvoeringsmethode wordt bepaald, zijn nog niet bekend.

Eind dit jaar start Boskalis met de aanleg van damwanden en kades aan de noordzijde van het Dolfinariumterrein.

Reageer op dit artikel