nieuws

Spies wil meer grip op gebouweigenaren

bouwbreed Premium

Over de constructieve veiligheid van gebouwen van vastgoedbeleggers of van Verenigingen van Eigenaren is vrijwel niets bekend. Dat blijkt uit een onderzoek van de voormalige VROM-inspectie. De inspectiedienst spreekt van een zorgwekkende situatie in het gisteren verschenen rapport ‘Constructieve veiligheid metselwerk gevels en brandveiligheid woningscheidende constructies’. Minister Spies concludeert dat gemeenten te weinig middelen hebben […]

Over de constructieve veiligheid van gebouwen van vastgoedbeleggers of van Verenigingen van Eigenaren is vrijwel niets bekend. Dat blijkt uit een onderzoek van de voormalige VROM-inspectie. De inspectiedienst spreekt van een zorgwekkende situatie in het gisteren verschenen rapport ‘Constructieve veiligheid metselwerk gevels en brandveiligheid woningscheidende constructies’. Minister Spies concludeert dat gemeenten te weinig middelen hebben om gebouweigenaren op de huid te zitten. Ze bekijkt of ze de Woningwet kan aanpassen. Gemeenten en corporaties hebben beter zicht op hun gebouwen.

Reageer op dit artikel