nieuws

Spies wil geen rem op renovatiehypotheken

bouwbreed Premium

Minister Spies vindt dat banken de verstrekking van renovatiehypotheken niet moet frustreren. Zij zei dit in antwoord op vragen van het Kamerlid Paulus Jansen. Die vreest dat verkrotting weer gaat optreden in wijken als bewoners niet wat ruimhartiger worden bedeeld met hypotheken om hun huizen op te knappen. Daarbij gaat het hem niet om een […]

Minister Spies vindt dat banken de verstrekking van renovatiehypotheken niet moet frustreren. Zij zei dit in antwoord op vragen van het Kamerlid Paulus Jansen. Die vreest dat verkrotting weer gaat optreden in wijken als bewoners niet wat ruimhartiger worden bedeeld met hypotheken om hun huizen op te knappen. Daarbij gaat het hem niet om een nieuwe keuken of badkamer, maar om belangrijke zaken als gevelonderhoud, vervanging van een lek dak of rotte palen.

De minister deelt zijn vrees. Maar tegelijkertijd wil zij vasthouden aan maximaal 100 procent van de waarde van een woning als maximaal hypotheekbedrag. Tegelijkertijd mag het volgens haar ook niet voorkomen dat de Autoriteit Financiële Markten strengere eisen gaat stellen dan de Nibud-eisen. Er zijn al afspraken gemaakt dat renovatie ter verbetering van de energieprestatie soepeler behandeld gaat worden.

Reageer op dit artikel