nieuws

SP: verplichte jaarlijkse controle bouwleges

bouwbreed Premium

SP: verplichte jaarlijkse controle bouwleges

De hoogte van bouwleges moet jaarlijks verplicht worden doorgelicht. Dat vindt Paulus Jansen van de SP. Hij overweegt morgenavond een motie in te dienen tijdens de behandeling van de begroting van Binnenlandse Zaken.

Over de bouwleges bestaat al sinds 1999 discussie. Meer dan de helft van de gemeenten weigert echter inzicht te geven in de kostenopbouw van de tarieven. Een aantal keer stapten ontwikkelaars, bouwers en corporaties al succesvol naar de rechter. Paulus Jansen leeft mee met de ontwikkelaars en waagt te betwijfelen of gemeenten kostendekkende tarieven hanteren. “De gemiddelde leges voor een een simpele nieuwbouwwoning zijn inmiddels opgelopen tot bijna 5.000 euro.”

Lees het hele artikel morgen in Dagblad Cobouw.

Reageer op dit artikel