nieuws

Sociaal plan ontslagen werknemers Mebin

bouwbreed Premium

Sociaal plan ontslagen werknemers Mebin

Betonmortelproducent Mebin en de vakbonden hebben een principeakkoord bereikt over de werknemers die het bedrijf wil ontslaan. De directie van Mebin is akkoord gegaan met een kantonrechtersformule van 0,9.

Ook biedt Mebin een van-werk-naar-werk-traject aan de ontslagen werknemers. Het sociaal plan wordt ter goedkeuring aan hen voorgelegd. Regiobestuurder Willem Linders van FNV Bouw zal de leden van de vakbond een positief advies geven. Mebin kondigde afgelopen zomer aan werknemers te moeten ontslaan vanwege de economische crisis.

Het concern, dat onderdeel uitmaakt van Heidelberg Cement, zag de volumes afgelopen jaar met 20 tot 30 procent slinken. Volgens vakbonden FNV Bouw en CNV Vakmensen is het aantal ontslagen gereduceerd van 40 naar 22.

Reageer op dit artikel