nieuws

Regio Twente wil bijdragen aan 
verbreding A1

bouwbreed Premium

De Regio Twente stelt 10 miljoen beschikbaar voor de toekomstige verbreding van de A1 tussen de aansluiting Apeldoorn-Zuid en knooppunt Azelo. Daarmee hoopt het regiobestuur de aanleg te versnellen.

De verbreding is van groot belang voor de bereikbaarheid en economische ontwikkeling van Twente. Ook de provincies Gelderland en Overijssel en de Stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen gaan zo goed als zeker flink investeren in de A1.

Naast de regionale bijdragen heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu vanaf 2021 eigen geld beschikbaar. Dat vindt de regio veel te laat. Zij denkt dat met behulp van de nodige voorfinanciering de aanlag al in 2017 te kunnen starten. Daarnaast wil de regio de verbreding van het gedeelte Azelo-Rijssen zo spoedig mogelijk na 2021 beginnen.

De totale kosten voor de verbreding van de A1 zijn nu geraamd op 403 miljoen. Daarvan is 140 miljoen nodig voor het traject Deventer-Oost- Azelo.

Twente is een schakel binnen de zogenaamde Corridor2 en als zodanig onderdeel van het Trans-Europese Netwerk dat loopt van Warschau via Berlijn tot Felixstowe-Midlands in Engeland. Dat is ook de reden dat Europa meebetaalt aan de verbetering van weg.

Reageer op dit artikel