nieuws

Rabobank vreest lege Westlandse kassen

bouwbreed

Grote glastuinbouwbedrijven zullen in de toekomst uit het Westland wegtrekken omdat er geen ruimte meer is voor uitbreiding. Leegstand dreigt, stelt de grootste geldschieter van tuinbouwbedrijven, de Rabobank, tegenover Omroep West. Volgens Rabobank Westland overwegen tuinders nieuwe kassen in Noord-Holland of Zeeland te gaan bouwen. In het Westland is niet genoeg ruimte voor grote megakassen, […]

Grote glastuinbouwbedrijven zullen in de toekomst uit het Westland wegtrekken omdat er geen ruimte meer is voor uitbreiding. Leegstand dreigt, stelt de grootste geldschieter van tuinbouwbedrijven, de Rabobank, tegenover Omroep West.

Volgens Rabobank Westland overwegen tuinders nieuwe kassen in Noord-Holland of Zeeland te gaan bouwen. In het Westland is niet genoeg ruimte voor grote megakassen, maar kunnen alleen kleinere bestaande kassen worden opgekocht.

De bank verwacht dat als er niets gebeurt, zo’n 800.000 vierkante meter glastuinbouw verdwijnt.

Reageer op dit artikel