nieuws

Ontslagen bij Gelderse Van Norel Bouwgroep

bouwbreed Premium

De Van Norel Bouwgroep uit het Gelderse Epe ontslaat 32 van zijn honderd werknemers. Algemeen directeur Hans van Norel verwacht dat de orderportefeuille van zijn bedrijf komend jaar 25 procent minder opdrachten zal bevatten.

De woningbouw loopt terug en ook woningcorporaties en overheden houden de hand op de knip. De omzet van de bouwer – ooit meer dan 50 miljoen euro – zal dit jaar uitkomen op ongeveer 40 miljoen euro. Het bedrijf is gezond, benadrukt directeur Van Norel. “De operationele winst zal ongeveer op nul uitkomen. Misschien zakken we door de reorganisatie iets onder nul, maar het blijft een beheersbaar verlies.”

Volgend jaar ziet het er minder rooskleurig uit, verwacht Van Norel. “Zoals het er nu uitziet komen we in 2013 uit op 30 miljoen euro omzet. Daar moeten we op schakelen.” Daarom wordt er gesneden in het personeelsbestand. “Maar dat niet alleen. We gaan ook bezuinigen op bijvoorveeld sponsoring.”

Het bedrijf heeft over de ontslagen inmiddels overeenstemming bereikt met de vakbonden en de ondernemingsraad. De collectieve ontslagaanvraag is deze week naar het UWV gestuurd. Eind november hoopt Van Norel goedkeuring te krijgen. De eerste ontslagen vallen in december, de laatste in maart.

Reageer op dit artikel