nieuws

Nederlandse timmerlieden halen zilver op EuroSkills

bouwbreed

De Nederlandse bouwtimmerlieden Bas Herbert en Bjorn van Aert hebben tijdens de internationale beroepenwedstrijden EuroSkills in het Belgische Francorchamps zilver gescoord.

Het 23-koppige Nederlandse team was in totaal goed voor tien gouden medailles, acht zilveren en zes bronzen.

De bouwafvaardiging haalde ongeveer evenveel punten als twee jaar geleden in Portugal, maar de Noord-Ier die namens Groot-Brittannië aantrad, scoorde nog hoger, legt begeleider Maup Ruijsbroek uit.

Het was de derde editie van de tweejaarlijkse EuroSkills. Voor dit meerdaagse evenement was een tent opgetrokken die de deelnemers én nog eens circa 40.000 bezoekers beschutting bood tegen de regen.

Vanwege het weer lieten de bezoekers het buitengedeelte meest links liggen waardoor het binnen “gezellig druk” was, formuleert Ruijsbroek. “Veel deelnemers droegen oordopjes, niet tegen de herrie maar om zich beter te kunnen concentreren.”

Bij het onderdeel stukadoren/systeemwandmontage viel brons voor de twee Nederlandse deelnemers, Ward Appeldoorn en Ricardo van Veenschoten. De Nederlandse deelnemer montage timmerindustrie Job Sanders haalde eveneens brons. Bij de bouwgerelateerde beroepen viel verder nog Jeroen Hoogstraten (sanitaire- en verwarmingstechniek) op met een zilveren medaille. Twee andere installateurs haalden brons voor hun specialisatie.

Reageer op dit artikel