nieuws

NBU wint selectie project Bouverijen in Teteringen

bouwbreed Premium

Nederlandse Bouw Unie (NBU) heeft de marktselectie voor het project Bouverijen in Noord-Oost Teteringen gewonnen. De bouwer uit Etten-Leur gaat 71 woningen bouwen in het Noord-Brabantse dorp.

Dat h eeft opdrachtgever gemeente Breda bekendgemaakt zonder financiële details te noemen. NBU kwam als beste uit de bus. Ook Van Wanrooij Projectontwikkeling en Synchroon BVC waren in de race.

De wijk Bouverijen gaat uiteindelijk uit 644 woningen bestaan en vormt de afsluiting van Vinex-Teteringen, dat uit 2000 woningen bestaat.

De 71 woningen van NBU – een ontwerp van Mulleners + Mulleners Architecten uit Amsterdam – vormen hier de aanzet toe. De resterende woningen worden, afhankelijk van de ontwikkelingen op de woningmarkt, de komende jaren gebouwd.

De types variëren van rijwoningen tot kleine en grote tweekappers. Ook worden vrijstaande woningen gebouwd. Bij het ontwerp van de woning wordt ruimte gelaten voor eigen inbreng van de toekomstige bewoners.

De eerste fase van circa dertig koopwoningen gaat waarschijnlijk dit najaar in de verkoop. Als alles meezit start de bouw in de eerste helft van 2013 en worden de eerste woningen in de eerste helft 2014 opgeleverd.

Reageer op dit artikel