nieuws

Minder files, maar meer files door wegwerk

bouwbreed Premium

De files door wegwerk zijn weer iets aan het stijgen, van 5,1 procent naar 5,4 procent in het afgelopen kwartaal. De verwachting is dat dit percentage gaat stijgen door de bezuinigingen van Rijkswaterstaat waardoor minder geld vrij is voor nacht- en weekendwerk. Het effect van extra asfalt is al merkbaar door de afname van het […]

De files door wegwerk zijn weer iets aan het stijgen, van 5,1 procent naar 5,4 procent in het afgelopen kwartaal. De verwachting is dat dit percentage gaat stijgen door de bezuinigingen van Rijkswaterstaat waardoor minder geld vrij is voor nacht- en weekendwerk. Het effect van extra asfalt is al merkbaar door de afname van het totaal aantal files (daling 3,5 procent), maar tot 2014 is de aanleg van nog eens 800 kilometer aan extra rij- en spitsstroken gepland.

Reageer op dit artikel