nieuws

Mer Rijnlandroute behoeft aanvulling

bouwbreed Premium

Het Milieueffectrapport (mer) voor de Rijnlandroute moet worden aangevuld. Zo luidt het advies van de Commissie voor de Mer. Aanvullig is noodzakelijk omdat nog niet duidelijk is hoe de verschillende tracés van de Rijnlandroute optimaal kunnen worden benut. Met als gevolg dat sommige tracés ten onrechte als zijnde minder goed worden betiteld. “Omdat de verschillen […]

Het Milieueffectrapport (mer) voor de Rijnlandroute moet worden aangevuld. Zo luidt het advies van de Commissie voor de Mer. Aanvullig is noodzakelijk omdat nog niet duidelijk is hoe de verschillende tracés van de Rijnlandroute optimaal kunnen worden benut. Met als gevolg dat sommige tracés ten onrechte als zijnde minder goed worden betiteld. “Omdat de verschillen tussen de tracéalternatieven klein zijn, vindt de Commissie een gelijkwaardige beoordeling belangrijk”, zo staat in een toelichting.

Overigens is de commissie te spreken over de alternatieven die zijn onderzocht. De verschillende routemogelijkheden verbeteren stuk voor stuk de doorstroming van het verkeer. Onduidelijk is hoe negatieve gevolgen voor Natura 2000 gebieden zijn te voorkomen.

Reageer op dit artikel