nieuws

Liebherr neemt Waitzinger over

bouwbreed Premium

Liebherr, de Zuid-Duitse fabrikant van bouwmaterieel waaronder betonmortelcentrales en truckmixers, heeft de eveneens Zuid-Duitse fabrikant van betonpompen Waitzinger overgenomen. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Met de overname van Waitzinger is het programma betonmortelproducten van Liebherr compleet. Het bedrijf was al sterk in materieel voor de productie en het wegtransport van betonmortel en zet met de betonpompen de laatste stap in het op de bouwplaats afleveren ervan.

Waitzinger Baumaschinen GmbH werd pas in 1991 opgericht en heeft op de fabriek in Neu-Ulm ongeveer zestig werknemers, die diverse soorten mobiele betonpompen produceren. Behalve in Duitsland vindt ook productie van betonmortelinstallaties en materieel plaats in Brazilië, China, India en Thailand. Vanaf heden zijn die wereldwijd verkrijgbaar bij de dealers van Liebherr.

Reageer op dit artikel