nieuws

Lichtbalk verdwijnt

bouwbreed

De lichtbalk op het Amsterdamse Museumplein, van het Concertgebouw tot voor het Rijksmuseum, verdwijnt. De lichtbalk maakt deel uit van het ontwerp uit 2001 van de Deense landschapsarchitect Sven-Ingvar Andersson en heeft door lekkages en verzakkingen maar een paar weken goed gefunctioneerd. De balk is al een aantal malen gerepareerd, maar zonder bevredigend resultaat. Nu […]

De lichtbalk op het Amsterdamse Museumplein, van het Concertgebouw tot voor het Rijksmuseum, verdwijnt. De lichtbalk maakt deel uit van het ontwerp uit 2001 van de Deense landschapsarchitect Sven-Ingvar Andersson en heeft door lekkages en verzakkingen maar een paar weken goed gefunctioneerd. De balk is al een aantal malen gerepareerd, maar zonder bevredigend resultaat. Nu komt er een baan van een fluorescerende steensoort die de suggestie van een lichtbalk moet geven. Meijer en Duinmeijer Bestratingen voert het werk uit. Foto: Ronald Bakker

Reageer op dit artikel