nieuws

Kerk de fout in met opdracht hek

bouwbreed Premium

Een kerkgenootschap in de gemeente Goutum handelde onjuist bij het ‘aanbesteden’ van een hek met gietijzeren ornamenten. Dat stelt de rechtbank van Leeuwarden. De protestantse kerk liet drie aannemers een bod uitbrengen op de klus van ongeveer 50.000 euro. Hoewel hij iets duurder was, kreeg smederij Visser de opdracht. De ‘goedkopere’ aannemer Alzerda was boos […]

Een kerkgenootschap in de gemeente Goutum handelde onjuist bij het ‘aanbesteden’ van een hek met gietijzeren ornamenten. Dat stelt de rechtbank van Leeuwarden.

De protestantse kerk liet drie aannemers een bod uitbrengen op de klus van ongeveer 50.000 euro. Hoewel hij iets duurder was, kreeg smederij Visser de opdracht. De ‘goedkopere’ aannemer Alzerda was boos en stapte naar de rechter. Alzerda vindt dat hij als goedkoopste de opdracht moet krijgen, omdat de gemeente geen bijzondere gunningscriteria had vastgesteld. De kerk pareerde dat de inschrijving van de bezwaarmaker onvolledig was. Met andere woorden: Alzerda was helemaal niet goedkoper. Die kritiek had de kerk moeten terugkoppelen tijdens de procedure, oordeelt de rechter.

De kwestie is opmerkelijk, omdat private opdrachtgevers zoals een kerk eigenlijk niet gebonden zijn aan Europese aanbestedingsregels.

> Pagina 2: Ook regels voor nepaanbesteding

Reageer op dit artikel