nieuws

Juiste damwanden voor vistrap in Berkel

bouwbreed Premium

De aanleg van een vistrap met cascades in de Berkel bij Lochem kan maandag na een onderbreking van een maand weer verder. Aannemer Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek heeft het Waterschap Rijn en IJssel ervan overtuigd dat de alternatieve damwanden die worden toegepast, voldoen aan de bestekseisen. Dusseldorp voert het werk uit in opdracht van […]

De aanleg van een vistrap met cascades in de Berkel bij Lochem kan maandag na een onderbreking van een maand weer verder. Aannemer Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek heeft het Waterschap Rijn en IJssel ervan overtuigd dat de alternatieve damwanden die worden toegepast, voldoen aan de bestekseisen.

Dusseldorp voert het werk uit in opdracht van de gemeente Lochem en het waterschap. Als onderdeel van het project ‘Beleef de Berkel’ worden naast de aanleg van een vistrap met cascades de oevers aangepakt en wordt er een fiets- en wandelpad aangelegd.

Het waterschap wil honderd jaar vooruit kunnen met de damwanden die voor de cascades worden toegepast en berekende de constructie onder meer op basis van ervaringen uit het verleden. Volgens de aannemer kan dezelfde sterkte ook op een andere manier worden bereikt. Dusseldorp berekende de constructie op basis van andere parameters en koos voor variatie in lengte, dikte en vorm van de damwanden.

Inmiddels heeft de aannemer duidelijkheid verschaft over de methodiek van de berekening en kan het werk worden hervat. Begin 2013 kan het werk klaar zijn.

Reageer op dit artikel