nieuws

HR-ketel condenseert beter het Radical

bouwbreed

Radiatorfabrikant Stelrad stelt met zijn Radical een seriegeschakelde radiator voor. Het water stroomt via een centrale aansluiting en een thermostatische klep de voorplaat de radiator in en stroomt via de achterplaat weg. Stelrad rekent voor dit type radiator een hoger rendement voor: de voorkant wordt het eerst warm en vergroot het comfort. Er gaat ook […]

Radiatorfabrikant Stelrad stelt met zijn Radical een seriegeschakelde radiator voor. Het water stroomt via een centrale aansluiting en een thermostatische klep de voorplaat de radiator in en stroomt via de achterplaat weg. Stelrad rekent voor dit type radiator een hoger rendement voor: de voorkant wordt het eerst warm en vergroot het comfort. Er gaat ook minder warmte verloren via de achterplaat. De retourtemperatuur is volgens de fabrikant lager dan met standaard radiatoren. HR-ketels kunnen daardoor beter condenseren. Onderzoek van Kiwa wijst in de woorden van Stelrad op ruim 10 procent energiebesparing.

Reageer op dit artikel