nieuws

Hoop Installatieburo Rutten minimaal

bouwbreed Premium

Het Budelse Installatieburo Rutten is failliet. Anders dan bij het vorige faillissement, in 2005, lijkt het erop dat het doek nu definitief is gevallen. Het perspectief van een doorstart raakt uit beeld nu zich tot nu toe slechts één geïnteresseerde heeft gemeld, zo verklaart Floris Dix. Die handelt de boedel af samen met collega-curator Jaap […]

Het Budelse Installatieburo Rutten is failliet. Anders dan bij het vorige faillissement, in 2005, lijkt het erop dat het doek nu definitief is gevallen. Het perspectief van een doorstart raakt uit beeld nu zich tot nu toe slechts één geïnteresseerde heeft gemeld, zo verklaart Floris Dix. Die handelt de boedel af samen met collega-curator Jaap van der Meer. Dix schat de kansen niet gunstig in. Na het faillissement in 2005 maakte het bedrijf een doorstart met een nieuwe eigenaar. “Zo’n nieuw begin is altijd kostbaar maar in de jaren die volgden was het booming business. Op het hoogtepunt waren 87 mensen in dienst. Maar toen de economische crisis in 2008 inzette, ging het snel bergafwaarts.” De rek raakte eruit. De genadeklap was volgens Dix drie schadeclaims voor niet goed uitgevoerde projecten. Op het laatst waren er nog veertig medewerkers over.

Reageer op dit artikel