nieuws

‘Het belangrijkste is werkplezier, de rest komt dan vanzelf’

bouwbreed Premium

Advocaten- en notariskantoor AKD heeft mr. Jelle Otten aangetrokken als partner ter versterking van de praktijkgroep Bouw & Vastgoed. Otten, gespecialiseerd in bouw-, vastgoed- en arbitragerecht, treedt ook geregeld op als raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof in Leeuwarden. Hij is afkomstig van Boekel De Nerée, waar hij partner vastgoed was.

Vanwaar deze overstap?

“De heel duidelijke focus van AKD op vastgoed, die zich vertaald heeft in een toppositie in de markt. Dat geeft voor mij maximale uitdaging. Verder spreekt de open en informele sfeer me aan. Hard werken is leuk, maar het gaat uiteindelijk om de mensen met wie je samenwerkt. Cliënten zoeken overigens meer dan ooit een partner die meedenkt met hun business.”

Wat maakt u geschikt voor deze functie?

“De vastgoedmarkt is heel krap, maar verandert voortdurend. Die veranderingen creëren uitdagingen en kansen. Zo heb ik me gespecialiseerd in vraagstukken op het gebied van vastgoedmanagement. Tot de crisis lag het accent op ontwikkeling en realisatie, nu is er een groeiende behoefte aan advies over bijvoorbeeld beheer en onderhoud van vastgoed. Ook is er in de sector behoefte aan andere vormen van samenwerking, die geïntegreerde contracten vereisen en waar alternatieve vormen van geschillenbeslechting bij horen. Ook daarop leg ik mij toe.”

Wat gaat u verder nog doen?

“Ik geef sturing aan de sectorgroep Woningcorporaties van AKD. Wat ook past bij mijn praktijk is dat ik een van de initiatiefnemers ben van een studiegroep met een aantal bouwers, de Rijksgebouwendienst, ProRail en Rijkswaterstaat om te komen tot een ‘Governance Code Veiligheid in de Bouw’. Op 30 oktober tekenen we een intentieverklaring.”

Wat wilt u bereiken in een paar jaar tijd?

“Je kunt prachtige businessplannen hebben, maar het allerbelangrijkste is werkplezier. Dat had ik al en dat wil ik behouden. AKD is een club die dat plezier zeker geeft. De rest komt dan vanzelf.”

Wanneer bent u voor het laatst boos geweest?

“Als dat nuttig en nodig is en als daardoor een oplossing dichterbij gebracht kan worden. Soms is het goed om even met de vuist op tafel te slaan en emotie en gevoel laten spreken. Daarentegen moet het nooit poppenkast worden.”

Op welke plek zou u wel een jaar willen wonen?

“Op Texel, vanwege de zee, de zeelucht en de ruimte rondom.”

> Pagina 19: Meer personalia

Reageer op dit artikel