nieuws

Getijdencentrale Ierse kust klus voor Deme

bouwbreed

Getijdencentrale Ierse kust klus voor Deme

Deme Blue Energy gaat voor de kust van Noord-Ierland een getijdenenergieproject aanleggen met een vermogen van 100 megawatt. Dat gebeurt in samenwerking met het Britse DP Marine Energy.

Dit bedrijf is gespeciliseerd in de ontwikkeling van duurzame-energieprojecten. De centrale bestaat uit honderd turbines van 1 megawatt. Deze draaien op de eb- en vloedstroom tussen de Atlantische Oceaan en de Ieerse Zee.

Deme heeft dochter Deme Blue Energy opgezet in samenwerking met de Participatie Maatschappij Vlaanderen voor de ontwikkeling van zogenoemde blauwe energie (met behulp van water). Door de Noord-Ierse opdracht kan het gelijk de toon zetten met de grootste getijdencentrale in zijn soort.

Reageer op dit artikel