nieuws

Geen oefencentrum brandweer Twente

bouwbreed Premium

Tientallen omwonenden maken bezwaar tegen het vernieuwde brandweeroefencentrum op de toekomstige luchthaven Twente. De Vereniging Onwonenden Luchthaven Twente heeft een voorlopige voorziening aangevraagd om de start van de bouw te voorkomen. Enschede en de provincie Overijssel willen een park van circa 100 hectare inrichten met instellingen die op het gebied van veiligheid actief zijn. Een […]

Tientallen omwonenden maken bezwaar tegen het vernieuwde brandweeroefencentrum op de toekomstige luchthaven Twente. De Vereniging Onwonenden Luchthaven Twente heeft een voorlopige voorziening aangevraagd om de start van de bouw te voorkomen.

Enschede en de provincie Overijssel willen een park van circa 100 hectare inrichten met instellingen die op het gebied van veiligheid actief zijn. Een vernieuwd oefencentrum maakt daar deel van uit. De brandweer oefent al met een tijdelijke vergunning op vliegveld Twente. Omwonenden vinden dat niet kunnen omdat het strijdig is met het principe dat er alleen luchtvaartgebonden activiteiten ontwikkeld zouden worden. Ook zijn ze bang voor milieuschade als gevolg van het centrum.

Reageer op dit artikel